Spørgsmål & svar
Spørgsmål & svar
 
 

Tilbage til spørgsmål og svar


Bivirkninger ved Doxycyklin

Min kæreste og jeg skal på rygsæktur til Laos og Thailand i juni måned og vil komme til at betræde malaria højrisiko områder i begge lande.

Vores plan var at malariaforebygge med Doxycyklin, men min læge mente, at Doxycyklin var en mindre god løsning pga. risikoen for kraftig hududslæt ved direkte sollys, som jo er uundgåelig på en sådan tur.

Hvad mener I og hvor opmærksom bør vi være i forhold til soldyrkning under forebyggende behandling med Doxycyklin? Vil Malarone (som er vort andet valg) være et bedre valg i den forbindelse?


Alvorlig fotosensibilitet ses hos ca. 1 per 300 brugere af Doxycyklin, dvs. et udslæt på de områder af huden, der udsættes for sollys, og det gør man jo under de himmelstrøg.

Man kan nedsætte risikoen ved at bruge en faktorcreme. Om I vil anvende Doxycyklin eller Malarone er også et spørgsmål om omkostninger. Malarone til 4 uger vil koste jer ca. 1200 kr. hver og Doxycyklin ca. 700 kr. hver.
Udlandsvaccinationen I/S · Ørestads Boulevard 5 (ved indkørslen til Statens Serum Institut  Obs: På visse kort og på GPS står der stadig Artillerivej 5. Det er samme adresse) · 2300 København S · Tlf.: 7022 0702 · rejse@vaccination.dk · CVR: 6025 6012